BOMEN SNOEIEN


Bomen snoeien is meer dan wat takken afknippen. Een zorgvuldige aanpak met respect voor de boom is cruciaal. Zeker bij grote en kwetsbare exemplaren. Ook de omgeving speelt een rol. Gebouwen, voertuigen, perceelsgrenzen, beken en omheiningen belemmeren soms de bereikbaarheid.

Dankzij professioneel materiaal en speciale klimtechnieken gaan wij geen enkele boom uit de weg. Zo garanderen wij jou een veilige en zorgeloze behandeling, en blijf jij met je twee voeten veilig op de grond. Om daarna in de beste omstandigheden voluit te genieten van je groene omgeving.

BOMEN VELLEN


Kunnen wij een stukje zagen, zeg! Is je boom ziek of zorgt hij voor overlast en moet hij definitief weg? Dan zorgen wij voor een efficiënte en veilige kap. Op kleine terreinen zagen we de boom stap voor stap in stukken en brengen we met lijnen en katrollen alles veilig naar de grond. Eenmaal geveld, helpen we je bij het verwerken van het hout en het verwijderen van de stronk.

Bomen rooien is ook ingrijpend. Een volwassen boom bepaalt het beeld van je tuin en dat herstel je niet zomaar. Denk dus eerst goed na voor je besluit om te vellen, want dat is niet altijd de beste oplossing. Daarom bekijken we eerst nauwgezet de situatie en luisteren we naar jouw wensen en behoeften. Het terugsnoeien van takken of verwijderen van dood hout lost vaak al heel wat problemen op.

BOOMVERZORGING EN -ADVIES


We kruipen niet meteen in je boom, maar bestuderen hem eerst grondig. Visual Tree Assessment is een beproefde methode om de gezondheid van je boom te onderzoeken en gebreken te detecteren. Dankzij die accurate boomveiligheidscontrole geven wij jou gericht advies over het benodigde boom onderhoud.

Met een concreet plan van aanpak zetten we je ook zelf op weg. Wist je dat onze boomchirurg zelfs kan helpen met de begeleidingsnoei van jonge bomen? En dat we de kruinen van grote bomen kunnen uitlichten? Kortom: wij beheersen elk aspect van het vak en zorgen ervoor dat jouw bomen in topconditie blijven. Met oneindig veel respect voor de natuur en de omgeving.

Zie je door de bomen het bos niet meer?

Contacteer ons voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.